Комунальний заклад "Мажарський ліцей" Кегичівської селищної ради
Субота, 20.04.2024, 13:45
Меню сайту
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Грудень » 3 » Всесвітній день боротьби зі СНІДом
08:46
Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

День проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році; відзначається за підтримки Генеральної Асамблеї ООН.

СНІД – синдром набутого імунодефіциту – це кінцева стадія інфекційного захворювання, викликаного вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).

Україна сьогодні посідає одне з перших місць серед країн європейського регіону за кількістю ВІЛ-позитивних осіб. За оцінними даними, на початок 2018 р. в країні проживало 244 000 ВІЛ-позитивних людей. Кожен сотий громадянин України у віці від 15 до 49 років інфікований ВІЛ, що є одним із найвищих показників серед країн регіону.

Учні 9-11 класів нашої школи приєдналися до профілактичних заходів, які стосуються даної проблеми. На базі Мажарської сільської бібліотеки відбувся виховний захід «Трагедія ВІЛ/СНІДу». Завідувач бібліотеки Малиш З.О. та фельдшер Мажарського ФАП Круглова Л.Є. підготували для старшокласників інформаційні повідомлення про поширення СНІДу у світі та в Україні, шляхи зараження та методи профілактики. Зоя Онисимівна запропонувала учням прочитати книгу «Коли ти поруч» Світлани Талан про трагічну долю ВІЛ-інфікованої дівчини. Наприкінці заходу учні закріпили свої знання з даної проблеми у вікторині, кращі знання в якій показала учениця 9 класу Карауш Діана.

Присутні на виховному заході одягли червону стрічку — символ боротьби зі СНІДом, який є обов'язковим атрибутом відповідних акцій.

Переглядів: 265 | Додав: msz2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наші друзі

Пам’ятай про Крути



mediol © 2024    Рейтинг@Mail.ru